För institutioner som vill bli testcenter

Vad krävs för att få starta ett testcenter för Swedex? Hur ansöker jag? Här hittar du vanliga frågor och svar om Swedex.

Vanliga frågor och svar om Swedex

Vad krävs för att få bli testcenter för Swedex?

Institutionen bör ha erfarenhet av undervisning i svenska som främmande språk och ha tillgång till utbildade testledare för Swedex. Det är också bra, men inte ett krav, att institutionen har erfarenhet av andra internationella examina i språk.

Hur blir min institution ett testcenter för Swedex?

Du ansöker om licens hos Swedex. Blankett för licensansökan (se nedan) skickas till swedex@folkuniversitetet.se eller skickas med post till:

Swedex
Folkuniversitetet

Ladda ner blankett för licensansökan (PDF)

Hur får jag information om testledarutbildningar?

Testledarutbildningar annonseras på Swedex webbsida varje termin.

Vilka centralt utbildade testledare finns det i mitt land?

Kontakta swedex@folkuniversitetet.se för information.

Finns det centralt fastställda avgifter för Swedex-examina?

Nej. Varje Swedexcenter bestämmer självt sina examensavgifter. Alla center betalar dock samma avgift för examensunderlagen.

Kostar det något att få en licens som examenscentrum för Swedex?

En startavgift för licensen tas ut initialt. Denna kostnad faktureras av Swedex. De institutioner som fått licens att genomföra Swedex publiceras på denna webbplats. Påföljande år fakturerar Swedex en årsavgift för licensen.