Skolpraktik

Senast ändrad

I Ylva Olaussons novellserie Skolpraktik möter vi tre personer som alla studerar på sfi i kombination med att de gör språkpraktik på en skola. Efter varje novell erbjuds rikligt med skriftliga och muntliga uppgifter. I den tillhörande övningsboken går man vidare och tränar läsförståelse, ordkunskap och grammatik. Utkom i februari 2022.

Skolpraktik

Författare: Ylva Olausson

I Ylva Olaussons novellserie Skolpraktik möter vi tre personer som alla studerar på sfi i kombination med att de gör språkpraktik på en skola:

  • Suzanne – lågstadielärare
  • Ibrahim – fritidsledare
  • Amina – elevassistent

På praktikplatserna får de tre för första gången kontakt med en svensk arbetsplats. De upplever här både den svenska skolans vardag och en del kulturkrockar. Genom de situationer som Suzanne, Ibrahim och Amina hamnar i får läsaren en bra bild av hur verkligheten ser ut i svensk grundskola och på köpet även flera nyttiga skoltermer.

Efter varje novell erbjuds rikligt med skriftliga och muntliga uppgifter. I den tillhörande övningsboken går man vidare och tränar läsförståelse, ordkunskap och grammatik.

Skolpraktik vänder sig till studerande på sfi C och D, och andra svenskkurser på GERS A2–B1-nivå. Den är även lämplig att använda på olika typer av kombinationsutbildningar, särskilt på kurser i yrkessvenska för pedagoger.

Ljud till textboken och facit till övningsboken finns på webbplatsen skolpraktik.se

Ylva Olausson är läromedelsförfattare, lärare i svenska som andraspråk och fil.mag. På Folkuniversitetets förlag har hon bland annat gett ut Formell svenska, Vardaglig svenska och novellserien Hand i hand. Samtidigt som Skolpraktik utkom Vårdpraktik – tre noveller i vårdmiljö.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Skolpraktik: 169,–
  • Skolpraktik övningsbok: 129,–

ISBN-nummer

Titel/ISBN

  • Skolpraktik: ISBN9789174348057
  • Skolpraktik övningsbok: ISBN9789174348064

Privatkund? Köp i bokhandeln

Köp Skolpraktik hos Adlibris
Köp Skolpraktik hos Bokus
Köp Skolpraktik övningsbok hos Adlibris
Köp Skolpraktik övningsbok hos Bokus
Eller köp i din lokala bokhandel.

 

Mer om Skolpraktik