Partikelverbens värld

Senast ändrad

En vanlig orsak till att personer från andra länder ibland inte förstår en konversation svenskar emellan, är att de ännu inte har lärt sig så många partikelverb – en typ av verb som infödda svenskar omedvetet använder hela tiden.

Partikelverbens värld

Författare: Johannes Vivers

Boken Partikelverbens värld försöker lösa det problemet. Här får man lära sig 240 partikelverb. Tack vare dessa kommer man auto­matiskt att förstå ännu fler. Vissa partikelverb använder nämligen samma partikel, samma logik, för att uttrycka samma sak. ”Hicka till” betyder ”hicka bara en gång”. Då blir betydelsen av partikelverben ”sparka till” och ”blinka till” även klara och tydliga.

Bokens metod är att knyta varje exempel till en stark grundkänsla – till exempel glädje, sorg, spänning eller rädsla – känslor som alla människor kan relatera till. Det gör lärandet roligt och lustfyllt, vilket gör det lättare att memorera alla partikelverb.

Lyssna på partikelverben på www.partikelverbensvarld.se

Johannes Vivers är lärare i svenska som främmande språk och har tidigare jobbat som översättare. Partikelverbens värld är hans första läromedel på Folkuniversitetets förlag.

Pris (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Partikelverbens värld: 139,–

ISBN-nummer

Titel/ISBN

  • Partikelverbens värld: ISBN9789174347456

Privatkund? Köp i bokhandeln

Köp Partikelverbens värld hos Adlibris
Köp Partikelverbens värld hos Bokus
Eller köp i din lokala bokhandel.

Läromedlets webbplats