Fuzias flykt

Senast ändrad

Fuzias flykt är en dramatisk berättelse om en ung afrikansk kvinnas flykt från ett planerat tvångsäktenskap. Boken vänder sig till vuxna studerande som klarat C-kursen inom sfi-undervisningen och till elever som läser svenska som andraspråk på motsvarande nivå i gymnasieskolan eller i andra skolformer.

Fuzias flykt

Författare: Anita Stenlund

Fuzias flykt är en dramatisk berättelse om en ung afrikansk kvinnas flykt från sin familj och hemby och ett planerat tvångsäktenskap. Under flykten till ett grannland får Fuzia vara med om många omvälvande upplevelser som påverkar hennes framtida liv.

Syftet med boken är att väcka intresset för läsning av lite längre texter och samtidigt ge språkträning.

Bokens tio kapitel kompletteras med övningar i grammatik och ordkunskap av olika slag. I varje kapitel finns även en bildserie som främst avser att inspirera till eget skrivande. Tillsammans med givna diskussionsfrågor kan bilderna även användas som utgångspunkt för samtal om attityder och värderingar i olika kulturer.

Författaren Anita Stenlund är lärare i svenska som andraspråk och har mångårig erfarenhet av undervisning i sva på olika nivåer. Hon har vistats och arbetat flera år i Afrika, bland annat i Mali, och där lärt känna det samhälle och de miljöer som hon beskriver i Fuzias flykt.

Priser (till skolor etc.)

Titel/F-pris (exkl. moms och frakt)

  • Fuzias flykt: 169,–

ISBN-nummer

Titel/ISBN

  • Fuzias flykt: ISBN9789174346534

Privatkund? Köp i bokhandeln

Köp Fuzias flykt hos Adlibris
Köp Fuzias flykt hos Bokus
Eller köp i din lokala bokhandel.

Fuzias flykts webbplats