Vilken ordklass vill du gå i?

Senast ändrad

Den 24 mars är det grammatikdagen. Vi har grammatik för alla nivåer: Lilla grammatikhjälpredan, På svenska! Grammatik och Form i fokus.

Den 24 mars är det grammatikdagen. Förlaget har Lilla grammatikhjälpredan, På svenska! Grammatik och Form i fokus på olika nivåer.

Lilla grammatikhjälpredan

Ett praktiskt häfte i fickformat med de viktigaste begreppen och reglerna i svensk grammatik. Häftet är skrivet på lätt svenska och grammatikmomenten förklaras med tydliga exempel.

På svenska! Grammatik

På svenska! Grammatik visar på ett enkelt sätt hur det svenska språket är uppbyggt och fungerar. Boken är rik på förklarande exempel och tydliga tabeller som förklarar och fördjupar svenskans grammatiska moment.

Boken är tänkt att användas tillsammans med På svenska! 2 och På svenska! 3, men är också lämplig som en fristående grammatik för alla som studerar svenska som främmande språk, sfi eller svenska som andraspråk.

Form i fokus

Form i fokus består av tre övningsböcker i svensk grammatik för undervisning i sfi, sva och svenska som främmande språk. Form i fokus A även som app och digitalt läromedel.

Läromedlet är avsedda för vuxna som nyligen börjat sina svenskstudier eller som behöver en repetition av grunderna i grammatiken från nybörjarnivån.

Form i fokus kombinerar övningar med grundlig presentation av regler och mönster. Varje moment belyses med tydliga exempel. Övningarna har stor variation vilket gör grammatikträningen stimulerande.