Sommarkurs för ungdomar 14-17 år i Berlin

Plats Utomlands

Den här kursen i tyska vänder sig till dig som är mellan 14 och 17 år.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

Språklektioner varvas med roliga och intressanta fritidsaktiviteter tillsammans med deltagare från hela världen. Kursen är förlagd till ett campus i västra delen av Berlin, nära olympiastadion, med plats för 60 elever. På campus finns 10 klassrum, elevhem, terrass, kafé, sporthall och fotbollsplan. Du bor i 2-bäddsrum, med eget badrum till varje rum. Alla måltider serveras på skolans kafeteria. Skolpersonal finns tillgänglig dygnet runt och bor även på campus. Förutom språklektioner innehåller vistelsen också spännande och intressanta fritidsaktiviteter, t.ex. olika sporter, gemensamma besök på Berlins och omgivningens sevärdheter samt andra organiserade utflykter.

 • 20 lektioner/ vecka + aktiviteter
 • Varje lektion är 45 minuter
 • Max 12 deltagare per grupp
 • Kurslängd 2 - 4 veckor
 • Fyra nivåer: nybörjare, låg nivå, medel, avancerad
 • 2 aktiviteter per dag
 • En heldagsutflykt per vecka (lördag)
 • Kursmaterial ingår
 • Ankomst söndag före kursstart, avresa söndag efter kursslut
 • Transfer t/r flygplatsen tillkommer, se nesan
 • Tillkommer kostnad för lokala transporter, ca 60 – 80 € för 2-4 veckor.

Tillval

Om du vill kan du lägga till 5 språklektioner extra per vecka. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

Startdatum 2023

Valfri måndag mellan den 25/6 och 6/8.

Kursavgift

2 veckor: 24 100 kr
3 veckor: 35 100 kr
4 veckor: 47 000 kr

Kursavgiften inkluderar kurs + inkvartering på elevhem i delat tvåbäddsrum med badrum, helpension samt fritidsaktiviteter och utflykter.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 12.15

Reseinformation

Flyg/tåg: Berlin. Resan till Berlin sker på egen hand. Transfer: Du anländer och avreser på en söndag mellan kl. 8:00 och 22:00. Om du bokat transfer kommer en person från skolan vänta på dig i ankomsthallen. Personen håller en stor skylt med ’GLS’ på, som du lätt känner igen. Priset för transfern är 1250 kr enkel resa.

Observera att man kan behöva vänta på deltagare som anländer med andra flyg.

En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller i ditt fall.

Skolan

GLS, German Language School, arrangerar på somrarna kurser i internatform för ungdomar. Den här kursen är förlagd till västra Berlin, ca 20 minuters tunnelbanefärd från det som räknas som Berlins mer centrala delar. Skolan grundades 1983 och är medlem i EAQALS (European Association for Quality Language Services) och IALC (International Association of Language Centres).

Undervisning

Kursprogrammet har speciellt utarbetats för ungdomar. Tonvikten ligger på muntlig kommunikation, men även grammatik och andra nödvändiga språkliga verktyg lärs ut och praktiseras. Undervisningen anpassas alltid till varje enskild grupp och efter deltagarnas specifika behov. Lärarna skapar en avspänd och kreativ atmosfär som gör det roligt att lära. Lektionerna anpassas efter elevernas intressen. På ankomstdagen görs ett språktest och därefter delas deltagarna in efter språknivå i grupper om max 12 deltagare per grupp.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
941622
Pris
24100 kr