Swedex B2/C1

Plats Umeå

Vill du visa att du har kunskaper i svenska? Ett C1-resultat godtas av Socialstyrelsen för erhållande av yrkeslegitimationer.

Boka nu

Swedex – ett unikt test i svenska

Swedex är ett unikt, internationellt gångbart certifikatstest i svenska som främmande språk som erbjuds på ett stort antal orter och i flera länder. Testet är till för alla som inte har svenska som modersmål och relaterar till Gemensam europeisk referensram för språk (GERS).

Swedex finns i två olika versioner: A2B1-test och B2C1-test. Beroende på poängresultat och bedömning kan man erhålla ett Swedexcertifikat på A1 upp till C1-nivå. Testet kan göras oberoende av hur man har lärt sig svenska. Swedex är idag det snabbaste och mest effektiva sättet att bedöma språkkunskaper i svenska.

Swedex visar kunskaperna

Swedex testar praktiskt användbara kunskaper inom alla språkliga färdigheter: tala, läsa, höra och skriva. Ett Swedexcertifikat är en värdehandling som dokumenterar denna färdighet och öppnar därför för både rättvisare bedömning vid rekrytering och kvalitetssäkring inom många skilda verksamheter. Med certifikatet visar man sin arbetsgivare vad man verkligen kan.

Boka ditt Swedextest

Sista dag för ansökan är en vecka innan testdatum. Schemat för examen får du i samband med testet. Räkna med att det tar en heldag att genomföra examen.

Är du intresserad av att ta testet ett annat datum eller at ta A2/B1-testet istället får du gärna höra av dig till utbildningsledaren för språk på Folkuniversitetet Umeå, Lina Sandgren: lina.sandgren@folkuniversitetet.se

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
26 apr 2023 - 26 apr 2023
Torsdag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
ons 26 apr 2023 kl 08:30-16:30
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
7
Kurs-ID
500388
Pris
3750 kr