Svenska B2 del 2 online

Plats Malmö

I Svenska B2 del 2 arbetar du med att förfina din grammatik, ditt tal och ditt skrivande. Du blir mer säker på din svenska. Kursen har ett högt tempo. Kursen är online.

Om kursen

Svenska B2 del 2 är för dig som förstår huvuddelen av en komplex text eller samtal och interagerar med spontanitet, men kan fortfarande ha vissa svårigheter med mer komplicerad grammatik och ordförråd. Du jobbar för att få en mer korrekt svenska, både i tal och skrift, och tar steget mot en mer avancerad grammatik.

Du förbättrar ditt skrivande genom en omfattande skrivövning som du gör hemma. Du får professionell bedömning och rättning av ledaren.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Argumentation
  • Förfinat uttal
  • Fördjupad grammatik

Arbetssätt

Svenska B2 del 2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål. Du förväntas vara aktiv på lektionerna. Räkna med några timmars hemarbete mellan tillfällena. Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. Kursledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär..

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B2+/C1, är uppdaterad och aktuell och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 1-4.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare.

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
25 jan 2021 - 22 mar 2021
Må 17:30 - 19:55
On 17:30 - 19:55
Tillfällen
16
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
52
Kurs-ID
1085997
Pris
4595 kr