Svenska B2 del 2 online

Plats Malmö

I Svenska B2 del 2 arbetar du med att förfina din grammatik, ditt tal och ditt skrivande. Du blir mer säker på din svenska. Kursen har ett högt tempo. Kursen är online.

Om kursen

Svenska B2 del 2 är för dig som förstår huvuddelen av en komplex text eller samtal och interagerar med spontanitet, men kan fortfarande ha vissa svårigheter med mer komplicerad grammatik och ordförråd. Du jobbar för att få en mer korrekt svenska, både i tal och skrift, och tar steget mot en mer avancerad grammatik.

Osäker på din nivå? Gör vårt webbaserade språktest.

Kursinnehåll

Kursen fokuserar på språkets korrekthet i tal och skrift. Du tränar både läs- och hörförståelse samt skrift på varierande stilnivåer, från berättande till formella sammanhang. Du får också en inblick i den svenska kulturen och det svenska samhället.

Delar av kursinnehållet:

  • Referera och diskutera tidningsartiklar samt skönlitteratur
  • Konversation på hög nivå om vardagliga ämnen och aktualiteter
  • Argumentation
  • Förfinat uttal
  • Fördjupad grammatik

Du förbättrar ditt skrivande genom en större skrivövningar som du gör hemma. I samband med detta är det ingen lektion på online. Du får professionell bedömning och rättning av kursledaren.

Arbetssätt

Svenska B2 del 2 håller ett högt tempo och passar dig med tidigare studievana. Kursen anpassas efter gruppens behov och önskemål. Du förväntas vara aktiv på lektionerna. Räkna med några timmars hemarbete mellan tillfällena. Våra erfarna kursledare har svenska som sitt modersmål. Kursledarna varierar undervisningen och skapar en lugn och trevlig atmosfär..

Kurslitteratur

Vår kurslitteratur, Rivstart B2+/C1, är uppdaterad och aktuell och har även digitalt material. I denna kurs arbetar du genom kapitel 1-4.

När startar kursen?

Startdatum är preliminärt. Kursen startar vid minst 8 deltagare.

Kursledare

Liselott Lindström

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
27 jun 2022 - 15 jul 2022
Må 09:00 - 12:00
Ti 09:00 - 12:00
On 09:00 - 12:00
To 09:00 - 12:00
Fr 09:00 - 12:00
Tillfällen
14
Studietimmar
56
Kurs-ID
1135810
Pris
5045 kr