Spanska B1 del 2 forts.

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i spanska på nivå B1. Det här är en fortsättningskurs för dig som tidigare läst spanska på Folkuniversitetet.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska B1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Mål

Målet för nivå B1* är att du oförberedd ska kunna delta i vardagliga samtal, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om både dåtid och framtid
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på spanska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du utvecklar också förmågan att läsa och skriva. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har spanska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Vilken nivå ska jag välja?

Kursledare

Glòria Marin Nogueras

– Att lära sig ett språk är fascinerade och fantastiskt, det är mer än bara kommunicera. Det är på många sätt att lära känna en kultur, ett annat sätt att leva och se på världen.

Som spansklärare tycker jag det är fantastiskt att lära ut mitt eget språk i ett annat land. Jag tycker mycket om att undervisa och älskar att se att människor är intresserade av att lära sig. Min utgångspunkt som lärare är att språket ska vara praktiskt och användbart. Jag tycker om att ta med mina elevers erfarenheter och förkunskaper in i lektionerna. Jag försöker alltid skapa en bra dynamik I mina klassrum och se till att alla deltar, pratar och har det roligt. Lärande är absolut kompatibelt med att ha kul!

Glòria Marin

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
24 jan 2022 - 28 feb 2022
Må 09:30 - 11:45
Tillfällen
6
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1119007
Pris
2025 kr