Italienska 50+ i Taormina

Plats Utomlands

Kurs för dig 50+ som är intresserad av språk och kultur. Lektioner i italienska varvas med ett spännande aktivitetsprogram.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning

På förmiddagen läser du italienska i standardkursen och på eftermiddagarna och kvällar deltar du tillsammans med likasinnade i en mängd olika kulturella aktiviteter i följande program (med reservation för ändringar):

Lördag/söndag: Ankomst
Måndag: Gemensam lunch. Guidad tur i Taormina, historielektion utomhus!
Tisdag: Föreläsning ’Siciliens historia’
Onsdag: Halvdagstur till Etna
Torsdag: Lektion i siciliansk matlagning, förberedelse och avsmakning
Fredag: Egna aktiviteter
Lördag: Utflykt till Syracusa, Neapolis och Ortigia
Söndag: Egna aktiviteter
Måndag: Egna aktiviteter
Tisdag: Föreläsning om sicilianska författare
Onsdag: Utflykt till Savoca och Forza d'Agrò
Torsdag: Presentation och provsmakning av sicilianska viner och ost
Fredag: Egna aktiviteter
Lördag: Avresa

  • 20 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Aktivitets- och utflyktsprogram enligt ovan
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Kurslängd 2 veckor
  • Låg till avancerad nivå (A1 - C2)
  • Kursmaterial ingår

Alla guidningar och föreläsningar hålls på italienska och det är en fördel om du har förkunskaper i språket. Även nybörjare kan delta, ibland sammanfattas guidningarna kort på engelska.

Kursavgift

14 800 kr

Boende ingår inte i avgiften. Du kan välja att kombinera ovanstående program med en språkkurs som omfattar endast 10 lektioner italienska per vecka (s.k. semi-standard). Den totala kursavgiften blir då något lägre. Kontakta oss för prisuppgift.

Lektionstider

Måndag till fredag 9.00 - 13.00 + aktiviteter

Startdatum

2023: 20/3, 17/4, 15/5, 4/9, 2/10

Ingen undervisning följande datum:
10/4, 25/4, 1/5, 2/6, 15/8, 1/11, 8/12. Skolan håller stängt 20/11 2023 - 4/3 2024.

Skolan

Babilonia grundades 1992 och ligger i en nyligen restaurerad vacker, historisk villa i hjärtat av Taormina, ca 200 meter från den grekiska teatern. Till villan, som kallas ’Casa Silva’, hör en 600 kvm stor botanisk trädgård och byggnaden utgörs av ett kulturellt centrum med många olika aktiviteter, öppet både för lokalbefolkningen och internationella studenter. Skolan inryms på hela bottenvåningen samt i en extra byggnad. Här finns också ett kök som används för matlagningslektionerna. I byggnaden finns också en cafeteria.

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och utbildade att undervisa i italienska för utlänningar och många är flerspråkiga. De genomgår regelbundet träningsprogram för lärare för att vidareutveckla sin pedagogik. Lärarna har också veckomöten där de utbyter erfarenheter om undervisningen i grupperna och går igenom kursdeltagarnas framsteg. Kursprogrammen fokuserar på kommunikation genom läs- och hörförståelse, tal och skrift. Grammatiska strukturer presenteras i aktuella sammanhang och man använder sig av dagsaktuellt material som till exempel dagstidningar, bandade dialoger och video i undervisningen. Lärarna roterar veckovis för att variera undervisningen och gruppdynamiken.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Tillfällen
10
Studietimmar
40
Kurs-ID
107564
Pris
14800 kr