Isländska A1 del 2

Plats Göteborg

Det här är den andra kursen i isländska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst isländska A1 del 1 eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på isländska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har isländska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Kári Gylfason

– När man lär sig ett nytt språk, känns det som att man får tillgång till en ny värld, även med ganska begränsade språkkunskaper. Det är härligt att kunna läsa nyheter på ett nytt språk, förstå texten till en låt eller kommunicera med nya människor.

Jag flyttade till Göteborg våren 2018 med min familj. Före detta hade jag arbetad som journalist. Största delen ut av mitt liv har jag bott på Island men jag har även bott kortare tid i Tyskland, Danmark och Argentina.

Enligt min erfarenhet är bästa sättet att lära sig ett språk att börja använda språket så fort som möjligt – läsa enkla texter, lyssna på isländska och prata så mycket man kan. Om man använder det man kan, blir man också sugen på att lära sig mer. Och dessutom kan det vara roligt att få mer kunskap om Island, isländsk litteratur, musik eller annat som man är intresserad av.

Kári Gylfason

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Göteborg språk. Tel: 031 - 10 65 10

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
17 sep 2020 - 03 dec 2020
To 19:30 - 21:00
Tillfällen
12
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1074588
Pris
2425 kr