Grekiska A1 del 2

Plats Kalmar

Det här är den andra kursen i grekiska på nivå A1.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som läst grekiska A1 del 1 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper.

Mål

Målet för nivå A1* är att du ska kunna förstå och använda enkla meningar och samtala hjälpligt med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på grekiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med övningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har grekiska som modersmål eller motsvarande kunskaper. Läraren har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

* Läs mer om kursnivåer

Ola Akkari

När man lära sig ett nytt språk lär man sig även om den nya kulturen och dess historia. Ett språk kan vara nyckeln till mycket, och grekiska är ett väldigt värdefullt språk.

Grekiska är ett levande språk, med lång historia. Det är ett mycket vackert språk och likaså det äldsta skrivna språket i världen som fortfarande används. Tusentals ord härstammar från grekiska ord (akademi, alfabet och många fler). När vi pratar om Grekland, påminner det oss om stranden, solen, havet och god mat. Medan grekiska språket kopplas till litteratur, konst och filosofi. 

Grekland är ett land som Ola älskar, det är där hon växte upp och studerade. Ola är från Syrien och har bott i Sverige i två år. Hon tycker om att arbeta med människor och att lära ut och är en mycket social person. Ola kommer från storstaden Aten, där det bor många människor och där hon har många vänner. Ola har 8-års universitetsstudier från Aten där hon studerade Teknisk och grafisk konst och design.

 Ola jobbar även som cirkelledare i svenska för asylsökande, och har varit privatlärare i arabiska och grekiska. Tidigare har Ola varit fotograf, reklamskapare och översättare dessutom har hon yrkeserfarenhet som tolk. På fritiden gillar hon att resa och besöka nya platser och kulturer. Ola lyssnar på grekisk och arabisk musik, tycker om att måla och cykla.

Ola Akkari

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
Ej fastställt
On 17:30 - 19:00
Tillfällen
8
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1043078
Pris
1395 kr