Sommarkurs för ungdomar 12 - 17 år i Antibes

Plats Utomlands

Till Antibes kommer ungdomar från hela världen för att lära sig franska. Språklektioner varvas med roliga fritidsaktiviteter och utflykter.

Anmäl dig här

Kursbeskrivning


Junior
Förutom språklektioner inkluderar kursen inkvartering i dubbelrum antingen i värdfamilj eller i flerbäddsrum på internat, hel- eller halvpension, tillsyn, fritidsaktiviteter och utflykter samt transfer till och från flygplatsen. Fritidsaktiviteterna kan vara olika typer av sporter, spel och lekar och på kvällarna ordnas grillning, crêpe party, disco, shower etc. Utflykter till Iles de Lérins, Monaco, Nice, Cannes eller ”Marineland Dolphin Park” arrangeras också. Alla fritidsaktiviteter sker under överinseende av fritidsledare.

Vid boende i värdfamilj ingår inga kvällsaktiviteter. Syftet är då att tillbringa tid med sin värdfamilj och på så sätt komma in i den franska kulturen.

Utöver det ordinarie programmet finns också tillgång till extra aktiviteter som kan beställas i ”Kiosken”. Dessa aktiviteter kostar extra. Exempel på aktiviteter är vattenskidåkning, dykning, go kart, båtutflykt till Saint Tropez, bowling eller besök på Grasse parfymeri. Alla aktiviteter som kan köpas i ”Kiosken” är tjänster som skolan tillhandahåller genom externa, auktoriserade leverantörer. De är nog utvalda och säkerhetskontrollerade enligt franska regler. Skolan har mer information om tider och priser.


Junior Plus

För dig som vill bo på internat kan du nu även välja till extra aktiviteter utöver det allmänna programmet ovan. I det extra programmet ingår (med reservation för ändringar):

En utflykt per vecka till en privat strand för olika vattensporter
En utflykt per vecka till någon av följande platser: Cannes, Monaco eller Marineland (ett av de största saltvattensakvarierna i världen, med bland annat delfiner och späckhuggare)
En eftermiddag per vecka med segling
En heldagsutflykt per vecka till någon av följande platser: ’Iles de Lérins’ (liten ögrupp utanför Cannes), Nice eller Aquasplash (den största vattenparken på franska Rivieran)
En grillkväll per vecka
Sportaktiviteter

Deltagarna i Junior Plus-programmet bor i delat dubbelrum i en studiolägenhet av hög standard med badrum, tv, kokvrå och luftkonditionering och har tillgång till trädgård med utemöbler och swimmingpool. På området finns också ett café. Undervisningen sker på ’Le Château’ i juni och på ’Horticole’ i juli-augusti.

  Allmänt för båda programmen:

  • 20 lektioner per vecka
  • Aktivitets- och utflyktsprogram
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 15 deltagare per grupp
  • Minimum 1 vecka
  • Ankomstdag söndag, avresa lördag
  • Alla nivåer (A0 - C1)
  • Kursmaterial ingår
  • Information, stadsrundtur och språktest istället för lektioner första kursdagen (måndag)
  • Transfer t/r flygplatsen ingår (endast helger)

  Kursstart 2023

  Valfri måndag 12/6 - 4/11

  Ingen undervisning följande datum: 14/7, 15/8

  Kursavgift

  Junior
  1 vecka: 11 100 kr
  2 veckor: 20 500 kr
  3 veckor: 30 700 kr
  4 veckor: 40 900 kr

  Junior+
  1 vecka: 16 200 kr
  2 veckor: 30 600 kr

  Kursavgiften inkluderar undervisning, utflykter och fritidsaktiviteter, inkvartering med helpension samt transport från och till flygplatsen.

  Reseinformation

  Flyg: Nice
  Transfer: Nice Côte d’Azur flygplats ligger ca 25 km från Antibes. En representant från skolan (eller värdfamiljen) möter i ankomsthallen. Han/hon har en skylt med texten ”Centre International d’Antibes/Atoll” och bär en CIA/Atoll T-shirt. Observera att man kan behöva vänta på deltagare som anländer med andra flyg, dock max en timme. Ingår i kursavgiften.

  Lektionstider

  Måndag till fredag 8.45 - 12.00

  Information, stadsrundtur och språktest istället för lektioner första kursdagen (måndag)

  Skolan

  Centre International d’Antibes grundades 1985 och består av två byggnader, ”Le Château”, huvudskolan, och ”Le Port” som används vid högsäsong. ”Le Château” är öppen året runt och är en stor, traditionell fransk byggnad omgiven av en trädgård. Den ligger i ett lugnt område bara några minuters promenadväg från Antibes centrum. Ungdomskursen är förlagd till 'Campus Horticole', några km från huvudskolan. Ungdomar 13 – 17 år som deltar i familjepaketet, undervisas tillsammans med ungdomar i sommarkursen på ”Campus Horticole” (med reservation för ändringar).

  Undervisning

  Alla lärare är universitetsutbildade och specialiserade i att undervisa i franska som främmande språk. Kurserna syftar till att förbättra deltagarnas förmåga att förstå och uttrycka sig i tal och skrift i en uppmuntrande och aktiv atmosfär. Varje deltagare får en grammatikbok, skriven och utformad av skolans lärare. Till hjälp i undervisningen använder man också tidningsartiklar, video, filmer, böcker, musik och fotografier och målningar från olika perioder i fransk historia.

Har du frågor?

Kontakta Internationella Skolorna

info@is.se

Tid
Löpande kursstart
Kurs-ID
102531
Pris
11100 kr