Engelska nybörjare A1 del 1

Plats Kristianstad

Engelska för nybörjare är för dig som inte kan någon engelska. Vi börjar från grunden och tar ett steg i taget.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?
En kurs för dig som aldrig tidigare studerat engelska. Du får prata engelska redan från början och du får lära dig grundläggande grammatik och börja bygga upp ett basordförråd.

Mål
Att klara av ett antal utvalda vardagssituationer i ett engelsktalande land.

Innehåll

  • Vi kommer att gå igenom hur man hälsar och hur man presenterar sig.
  • Bokstäver, räkna, ange ursprung och yrke, benämna och mycket enkelt beskriva föremål och platser, förstå priser, ange klockslag, beställa på kafé, tacka.
  • Läsa och skriva enkla texter med motsvarande innehåll.
  • Seder och bruk i den engelsktalande världen.
  • Huvudvikten ligger på muntlig kommunikation men kursen innehåller även en systematisk genomgång av grammatiken, ”språkets byggstenar”.

Arbetssätt
Undervisningen sker så långt som möjligt på språket som du studerar. Du får lyssna till och läsa dialoger och texter, hörförståelseövningar, parövningar med rollspel och grammatiska förklaringar. Du som deltagare är muntligt aktiv på språket under lektionerna både i samspel med läraren och med andra kursdeltagare. Du får också vara beredd på att lägga ner extra tid på hemarbete. Vi utgår från praktiska situationer och tränar språket i för nybörjaren meningsfulla sammanhang.

Litteratur
Vi använder oss av en bok som har svensk ordlista samt förklaring av grammatiken på svenska. Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Våra lärare
Alla Folkuniversitetets lärare undervisar i sitt modersmål. Genom läraren får du ta del av landets kultur, seder och bruk. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk erfarenhet och kunskap, och bedriver kontinuerlig fortbildning för våra lärare.

Startgaranti
Vi startar redan vid 4 anmälningar! Vi tillämpar en flexibel modell där våra kurser pågår mellan 7-10 träffar beroende på hur många deltagare som är anmälda till kursen. Priset förändras inte. Fullt antal timmar tillämpas från 7 deltagare.

Kursledare

Charles Wharton

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
06 okt 2020
Ti 17:30 - 19:00
Tillfällen
10
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1044937
Pris
1395 kr