Kroatiska B1 del 3

Plats Distans

Du lär dig att föra komplexa samtal, förklara dina åsikter och berätta om dina drömmar och förhoppningar. Detta är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i kroatiska och vill utvecklas ytterligare i språket.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst kroatiska A2 i sin helhet eller har motsvarande kunskaper. Du kan redan förstå fraser som rör personliga förhållanden, föra korta samtal och på ett enkelt sätt beskriva dig själv, din familj och ditt arbete.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i kroatiska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå B1 kan du oförberedd delta i vardagliga samtal på kroatiska, länka ihop fraser och förklara dina åsikter.

Kursinnehåll

  • förstå tydligt standardspråk
  • kommunicera i situationer som kan uppstå vid en resa till Kroatien.
  • samtala om familj och arbete
  • berätta om drömmar, förhoppningar och mål
  • ge skäl och förklaringar till dina åsikter
  • grammatik och språkstruktur
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg


Undervisningen sker huvudsakligen på kroatiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du utvecklar din språkfärdighet genom att läsa olika slags texter, till exempel tidningstexter och lättlästa romaner, och arbeta med presentationer. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Kursledare

Folkuniversitetets kursledare undervisar i sitt modersmål.

Kurslitteratur

Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen eller ges vid första kurstillfället.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Mihaela Jekic

Language is not a genetic gift, it is a social gift. Learning a new language is becoming a member of the club – the community of speakers of that language." Frank Smith

Kroatiska är ett mycket socialt språk vilket man lär sig genom kroppsspråk och mycket skratt.

Mihaela Jekic är född och uppväxt i Zagreb, Kroatien men bor i Malmö sedan 2015. Hon har studerat fonetik och slavistik på Zagreb Universitet samt undervisade kroatiska som andra språk. Arbetar som konsult för ett kroatiskt bokförlag. Hon är mycket intresserad av att lära och undervisa språk generellt sett.

Att undervisa kroatiska i utlandet som främmande språk, ger nya insikter och perspektiv på kulturella skillnader som ger nya spännande möjligheter att lära och förstå båda världar.

Målet är att bli trygg i språket, att kunna använda det i sociala miljöer utan rädsla, så att man kan lära sig mer genom praktisk erfarenhet.

Mihaela Jekic

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
20 jan 2022 - 10 mar 2022
To 19:00 - 20:30
Tillfällen
8
Studietimmar
16
Kurs-ID
1128355
Pris
2195 kr