Fågelskådning – tema rovfågel, teori

Plats Stockholm

Rovfåglar är spännande och roligt att följa uppe i skyn. Du lär dig kännetecken och karaktäristika för de nordiska rovfågelarterna, igenkänning, om boplatser, revir med mera. Två kvällar teori med Gigi Sahlstrand.

Boka nu

Innehåll

Rovfåglar fascinerar med sin eleganta glidflygning, mäktiga storlek och dyk mot sitt villebråd. Sverige är rikt på rovfåglar, samtidigt är flera arter hotade av utrotning. Vi går igenom skillnader mellan olika arter, särdrag, igenkänning, lokaler och artbestämning. Du får också lära dig mer om partnersökning, revir, boplatser, födointag m.m., liksom hot och miljö; viltvård och åtel.

Med kunskaper från kursen har du god chans att identifiera siluetten i skyn.

Målgrupp 

Kursen passar bra för dig som har ett nyväckt intresse för fåglar, men även med tidigare erfarenhet har du god behållning av kursen.

Kursledaren

Gigi Sahlstrand arbetar heltid som fågelguide, både i Sverige och utomlands.

Kursledare

Gigi Sahlstrand

”Sommaren 2012 lämnade jag IT branschen för att satsa på min hobby, fågelskådning – det roligaste som finns! Det var ett av de modigaste och bästa beslut jag har tagit i mitt liv. Det finns få professionella fågelskådare i Sverige och jag är den enda kvinnan.”

År 2010 fick Gigi BirdLife Sveriges fina utmärkelse “Silvertärnan” för bland annat sitt engagemang att stötta nybörjare, främst kvinnor, att komma igång med fågelskådning.

I februari 2009 tog hon initiativet att starta det kvinnliga nationella nätverket Rapphönan som har bidraget till många nya skådare och fått stor publicitet i media.

Det prestigefulla ”Rosenbergpriset” fick författarkollegan Eva Stenvång-Lindqvist och Gigi år 2012 för boken “Börja skåda fågel”. Under våren 2017 medverkade hon som domare i den populära serien “Det stora fågeläventyret” på SVT 1. Programmet blev senare nominerat till Kristallengalan. 

Giggi Sahlstrand

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
13 nov 2023 - 11 dec 2023
Måndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
mån 13 nov 2023 kl 18:00-20:15
  • mån 11 dec 2023 kl 18:00 - 20:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
107325
Pris
900 kr