Odla din köksträdgård – planering och praktik

Plats Stockholm

Du lär dig grunden i att odla grönsaker och kryddor – hållbart och ekologiskt. Vi är utomhus för jord och kompostering, inne för planering, organisering och anläggning av din odling. Kursen äger rum på Vintervikens trädgård.

Boka kursen nu

Kom igång med din odling med hjälp av trädgårdsmästaren och trädgårdsdesignern Annika Runnerstam. Hon ger grunden till ekologisk odling samt råd för att odla på liten yta, för lite tid, men även för mer uthållig odling. Du får känna på olika jordtyper, kompost och på plats få kunskap om jordförbättringsmetoder, växtföljd och annat. Det blir både teori och praktik. En liten materialavgift tillkommer, se nedan.

Exempel på innehåll

Jord och kompost:

  • Tittar och känner på olika jordtyper och hur dessa påverkar hur och vad man odlar
  • Kompostering: genomgång av anläggning, skötsel och funktion
  • Andra jordförbättringstekniker t.ex. Bokashi, biokol, gödselvatten.

Planering av din odling, t.ex.:

  • Hur man organiserar odlingen och anlägger odlingsbäddar
  • Val av grödor
  • Samodling
  • Växtföljd
  • Sådd, förodling, skörd
  • Odla på liten yta
  • Odla med lite tid.

Vi avslutar med att så. Vi försöker oss också på vegetativ förökning av en perenn grönsak.

Materialavgift och utrustning

En avgift för grundmaterial tillkommer och betalas på plats via swish. Klä dig varmt (det är ca 15 grader inomhus) och praktiskt. Medtag papper och penna. Kaffe och te till självkostnadspris (swish), som ställs fram av kaféet.

Plats

Vi håller till på Vintervikens trädgård. Mer detaljer i kallelsen.

Kursledare

Annika Runnerstam

Annika Runnerstam är trädgårdsmästare med inriktning på ekologisk odling och entreprenörskap, utbildad på Skillebyholm. Hon brinner för att inspirera fler till att börja odla och har lång erfarenhet såväl från hemmaodling som professionell.

Hennes stora intresse för odling, miljö och hållbarhet fick henne att ta steget att byta karriär från civilingenjör till trädgårdsmästare. Hon driver två företag, Odla grönt Stockholm inriktat på trädgårdsdesign och skötsel med särskilt fokus på ätbar odling, och Odla Ätbart (www.odlaatbart.se) – en digital odlingshandbok med fokus på grönsaker och andra ätbara växter som hon utvecklat tillsammans med en kollega.

Annika Runnerstam

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
23 sep 2021 - 30 sep 2021
To 17:00 - 20:00
Tillfällen
2
Plats
Vinterviksvägen 30, 11765
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1102315
Pris
1450 kr