Täckodling på Tjolöholm

Plats Kungsbacka

Vill du få rikare jord, slippa gödsla och gräva och minska avdunstning? Då är täckodling för dig! Kom och lär dig mer av Tjolöholms trädgårdsmästare.

Boka reservplats

Att täckodla har blivit ett begrepp i odlarsverige. I denna kurs går vi in närmare på vad det innebär att täckodla men även hur man komposterar sitt trädgårdsavfall. I kursen får man också lära sig lite mer om jorden.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av odling. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Mål

Efter kursen kommer du att känna till mer om vad täckodling och kompostering innebär och även ha mer förståelse för själva jorden vi odlar i.

Innehåll och arbetssätt

Vi har en liten jordskola och går sedan igenom täckodling och kompostering i teorin. Sedan går vi ut i odlingarna och bygger även en kompost.

Litteratur/material

Kursledarens eget material.

Kursfakta

Kursen hålls i arbetarbyn på Tjolöholms slott. Fika finns att köpa på området. Vi är ute med praktiskt arbete 1,5 h så ta kläder efter väder.

Övrigt

Workshopen är ett samarbete mellan Tjolöholms slott och Folkuniversitetet Kungsbacka.

Tjolöholms slott

Tjolöholms slott i Kungsbacka kommun, fyra mil söder om Göteborg, sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Godset är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning, belägen på en vidsträckt halvö. Det påkostade slottet byggdes av den svensk-brittiska familjen Dickson och ritades av arkitekten Lars Israel Wahlman. Slottet stod klart 1904 och den välbevarade inredning bjuder på världsunika interiörer från varuhuset Liberty i London.

Den vidsträckta slottsträdgården vetter mot havet och godset har milslånga promenadstigar bland ekskogar och längs strandängar. Slottsträdgården, slottsparken och den naturskyddade halvön är tillgänglig för besökare under hela året.

Kursledare

Andreas Blomberg

– Vid Tjolöholms slotts trädgårdar är jag i min rätta miljö.

När Andreas inte är kursledare arbetar han med skötsel, planering och utveckling av Tjolöholms slotts olika trädgårdar. Han brinner starkt för sitt yrke som trädgårdsmästare och han vurmar extra för allt brittiskt och slottets engelska Arts & Craftsträdgårdar.

Vägen till trädgårdsmästartiteln har gått via utbildningar som inredningsdesigner, trädgårdsmästarutbildning och en universitetsutbildning inom Arts & Crafts.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
15 maj 2021 - 22 maj 2021
Lö 09:00 - 13:00
Tillfällen
1
Plats
Tjolöholms Slott, 43974 Kungsbacka
Visa på karta
Studietimmar
5
Kurs-ID
1092844
Pris
625 kr