Svampkurs, nybörjare

Plats Uppsala

Att plocka svamp är som att gå på skattjakt! Under den här kursen får du kunskap, tips och vägledning in till ditt eget svampplockande.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på svampar som du kan plocka, tillaga och äta. Kursen kräver inga förkunskaper.

Innehåll och upplägg

Kursen inleds med ett teoripass. På lördagen ger vi oss ut på en tur i skog och plockar svamp och får samtidigt en härlig stund i skogen. Vi tar en kortare lunchpaus mitt på dagen, så ta gärna med matsäck. Kursen avslutas med en träff där vi följer upp och sammanfattar det vi lärt oss.

Kursen innehåller följande moment:
  • Ätbara svampar, var de växer och deras förväxlingssvampar
  • Att hantera och ta hand om svampen från skog till bord
  • Giftiga svampar
  • Vad man behöver tänka på när man ger sig ut i skog och mark
Tillfällen:
Tisdag 15/9 kl. 18.00-20.30, teori, Folkuniversitetet
Lördag 19/9 kl. 10.00-14.30, svamptur i skog
Tisdag 22/9 kl. 18.00-20.30, uppföljning och sammanfattning, Folkuniversitetet

OBS! Beroende på hur rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten ser ut vid kursstart, kan de två teoripassen eventuellt komma att ske på distans istället. Ni ses i så fall på samma dag och tid, men istället för att ses i våra lokaler träffas ni i ett digitalt klassrum.

Kursmaterial

Du får ett kompendium som sammanfattar det vi lär oss. Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Åsa Jern

Åsa läser till svampkonsulent under 2019 och ser fram emot att dela med sig av den senaste kunskapen i svampskogen.

Åsa Jern är diplomerad friskvårdsterapeut, processledare och professionell coach och har lång erfarenhet av att föreläsa och leda grupper inom personlig utveckling och friskvård. Åsa har tidigare som konsult också arbetat som projektledare i offentlig sektor med jämställdhetsfrågor och företagsutveckling. Hon gillar att kombinera teori och praktik, allt i interaktion med gruppen.

Sedan barnsben har Åsa haft ett stort svampintresse och 2018 gjorde hon slag i saken och läste en kurs i svampkunskap på SLU. Under 2019 läser Åsa till svampkonsulent på Åsa folkhögskola. Nu hoppas hon kunna bidra till att fler personer kommer ut i naturen för att plocka svamp med den senaste kunskapen om svamp som finns idag.

Åsa Jern, kursledare och svampkonsulent

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2020 - 22 sep 2020
Ti 18:00 - 20:30
Lö 10:00 - 14:30
Tillfällen
3
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
11
Kurs-ID
1076545
Pris
1150 kr