Hur förändrar digitala verk våra offentliga rum – och hur berättar de om världen vi lever i?
Möt forskningen som öppnar nya perspektiv på konst i vår tid. En introduktion till hur mobiltelefoner och digitala tekniker som Augmented Reality (AR) och Mixed Reality (MR) används för att skapa helt nya former av offentlig konst. Marika Hedemyr introducerar en mängd exempel av digital offentlig konst, berättar om hur konstnärer tänker kring och arbetar med det offentliga rummet, samt gör en trendspaning om vart den digitala konsten är på väg. Gå därifrån med nya ögon för hur tekniken och konsten förvandlar både våra städer och våra sätt att berätta historier.
Marika Hedemyr, koreograf/konstnär, skapar offentlig konst, koreografi och mixed reality-performances för konsthallar, teatrar och offentliga rum. Hennes arbete utforskar samexistens genom de känslomässiga och politiska relationerna mellan människor och platser, och har presenterats på bland annat GIBCA, Dansens Hus Stockholm, Röda Sten Konsthall och Bibliotheca Alexandrina. Hon har en doktorsexamen från Malmö universitet.
Föreläsningen genomförs med stöd av Folkuniversitetsföreningen och i samverkan med Wallstreet Festival samt Varberg kommun.
Kursledare
Marika Hedemyr Törnqvist
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Varberg