Silversmide smycken, en kväll

Plats Uppsala

Det är beroendeframkallande att arbeta med silver! På denna endagskurs skapar du ett enklare smycke efter egen design samtidigt som du lär dig lite om grunderna inom silversmide.

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som redan har viss erfarenhet av silversmide.

Innehåll och upplägg

På denna kurs får du prova att handskas med en av våra favoritmetaller - silver. Silver kan formas på många sätt till vackra, tidlösa smycken som håller länge. Vi går igenom silversmidets olika moment, så som design, sågning, formning, glödgning, lödning, stämpling, slipning och putsning. Du arbetar enskilt med ditt projekt under handledning av kursledaren och tillsammans med övriga deltagare.

Kursen har max 6 deltagare, vilket ger mycket tid för varje deltagare att ta del av Marias kunskaper.

Kursmaterial

Material ingår inte i kurspriset. Material finns att köpa på kursen, silver kostar 16kr/g. Det går bra att du tar med dig eget silver om du till exempel har något gammalt hemma som du vill laga eller göra om, alternativt om du har silverbestick som du vill göra om till smycken.

Plats

Kursen äger rum i Vattholma, 2 mil norr om Uppsala. Buss 823 stannar vid Marias gård där hon har sin konfektyrfabrik, butik och silversmedja (1 tr upp, hiss finns ej). Vägbeskrivning följer med kallelsen, som skickas ut ca en vecka före kursstart.

Övrigt

Ta med oömma kläder (alternativt ett tåligt förkläde).

Kursledare

Maria Kullsand

Sedan 2006 har Maria arbetat med konfektyr och choklad på små och stora företag och sedan 2016 driver hon sin egen konfektyrfabrik hemma på gården. Maria har också 15 års erfarenhet av silversmide och har under åren byggt upp både kunskap och en välutrustad verkstad. Hon jobbar gärna med att göra om gamla silverföremål eller med kombinationer av silver och läder.

Maria Kullsand, kursledare i silversmide och pralintillverkning

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
15 feb 2022 - 15 feb 2022
Ti 17:30 - 20:00
Tillfällen
1
Plats
Östantorpsvägen 2, 74350 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
3
Kurs-ID
1119628
Pris
850 kr