Silversmide - steninfattning, del 1

Plats Stockholm

Kombinera ädelstenar och pärlor med dina silversmycken! Här får du som redan har grundläggande kunskaper i silversmide lära dig olika fattningstekniker.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du bör ha gått några kurser i silversmide tidigare, men inga tidigare kunskaper i steninfattning krävs.

Mål

När kursen är avslutad skall du ytterligare ha fördjupat dina kunskaper om steninfattning, samt färdigställt ett eller flera smycken av egen design i någon av de grundläggande fattningsteknikerna.

Innehåll

  • Gemmologi
  • Teori om grunderna i steninfattning
  • Sarg-, kist-, rör- och chatoninfattning

Undervisningsform/kursupplägg

Vid första kurstillfället går läraren igenom grundläggande gemmologi - läran om ädelstenar. Under kursens andra två tillfällen arbetar du självständigt under lärarens handledning med en egen design. Gruppen består av 6-10 deltagare.

Material

Materialet betalas med kort direkt till kursledaren. Det kommer att finnas ett litet urval av ädelstenar att köpa på plats, men om du har egna stenar får du gärna ta med dessa till kursen.

Studiematerial

I kurspriset ingår boken Design & Make: mounting and setting stones av Sonia Cheadle.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom steninfattning kan gå Silversmide - steninfattning, del 2. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under fertiliteten (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 okt 2020 - 25 okt 2020
Lö 10:00 - 16:45
Sö 10:00 - 16:45
Sö 12:00 - 15:00
Tillfällen
3
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1078091
Fåtal platser kvar
Pris
2750 kr