Silversmide - smycken och corpus

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra kurser i silversmide! På kursen har du möjlighet att skapa såväl smycken som större föremål.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar både dig som precis upptäckt silversmide så väl som dig som redan har stor erfarenhet. Även totala nybörjare är välkomna, men om du aldrig provat silversmide förr rekommenderar vi dig att först gå en av våra nybörjarkurser. Där får du i en mindre grupp möjlighet att prova alla hantverkets grundläggande tekniker. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken eller större corpusföremål efter egen design. När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt för dig som är nybörjare är att tillverka en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide. Du som har större erfarenhet får personlig handledning i design och mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar, lås och leder eller corpussmide.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika föremål under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av 5-12 deltagare.

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Det betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många föremål du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer även hög nivå på städning av toaletter.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Medverkande

May Ahlberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 nov 2020 - 08 dec 2020
Ti 09:00 - 13:30
Tillfällen
6
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
36
Kurs-ID
1076558
Pris
Ordinarie pris:
4350kr
Med rabatt:
3262 kr
Kan ej kombineras med andra erbjudanden.