Silversmide - intensivkurs v. 28

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under tre härliga sommardagar! Här får du möjlighet att designa och skapa dina egna smycken eller föremål.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och den som redan har stor erfarenhet av silversmide. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt som första objekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide. Du som redan har erfarenhet får personlig handledning i design och mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar eller lås och leder.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning från kursledaren. Gruppen består av 6-10 deltagare.

Material

Materialet köper du hos oss till ett självkostnadspris och betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi har även minskat deltagarantalet samt säkerställt att varje kurs i silversmide har tillgång till två verkstäder, detta för att kunna garantera att rekommenderat avstånd kan hållas mellan deltagare.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
06 jul 2020 - 08 jul 2020
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
Tillfällen
3
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1069329
Pris
2575 kr