Silversmide - smycken och corpus, fortsättning

Plats Stockholm

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna smycken eller andra föremål.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen är för dig som har gått kurser i silversmide tidigare och den som redan har stor erfarenhet av silversmide. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du kan arbeta med såväl enklare smycken som mer avancerade . Du kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika infattningar (exempelvis av stenar). Det finns också möjlighet att göra större föremål så kallad corpus.

Material

Materialet köper du hos oss till ett självkostnadspris och betalas direkt till kursledaren under kursens gång.
Materialkostnaden varierar beroende på hur mycket eller lite du hinner göra samt hur stora eller små saker du väljer att göra. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt.
Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar som är billigare.

Undervisningsform/föremål

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning från kursledaren både vad gäller design och hantverkstekniker. Gruppen består av 6-12 deltagare.

Lov

Kursen har uppehåll på annandag påsk v.16.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Metallinjen och Smyckeslinjen.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
30 mar 2020 - 25 maj 2020
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
8
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1055455
Pris
3900 kr