Silversmide - öppen smedja 24/7

Plats Stockholm

Under Öppen smedja får du som tidigare deltagit i någon av våra silversmideskurser möjlighet att arbeta vidare med dina egna projekt inom framförallt smycken. En kursledare finns på plats för handledning.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig som redan kan grunderna i silversmide och som har gått minst en kurs tidigare.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande av en erfaren kursledare.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 5-10 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi har även minskat deltagarantalet samt säkerställt att varje kurs i silversmide har tillgång till två verkstäder, detta för att kunna garantera att rekommenderat avstånd kan hållas mellan deltagare.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

May Ahlberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
24 jul 2020 - 24 jul 2020
Fr 10:00 - 16:45
Tillfällen
1
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1069600
Pris
975 kr