Silversmide - nybörjarkurs, tors kv

Plats Stockholm

Är du nyfiken på silversmide och vill prova om det är något för dig? Under våra nybörjarkurser lär du dig grunderna, sen är du redo att ta dig an en av våra längre kurser!

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen riktar sig till nybörjare. Minimiålder 16 år.

Mål

När kursen är avslutad skall du ha grundläggande kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide, samt vara redo att gå någon av våra längre kurser i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt som första objekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av max 8 deltagare. 

Material

Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

 

Kursledare

Teresa Alton Borgelin

Smyckekonstnären och konsthantverkaren Teresa Alton Borgelin är utbildad på Konstfack, Ädellab (2019) och därefter Master CRAFT! (2021). Hennes konstnärliga resa började med studier på Konstskolan vid Folkuniversitetet och därefter Metallformgivning på Nyckelviksskolan. Under sin tid på Konstfack förstärktes intresset att med smycket som verktyg berätta en historia på ett mer konstnärligt sätt. Med stor nyfikenhet utforskar hon tekniker och material. Hon skapar smyckekonst som ställs ut på olika utställningar samt mer stilrena smycken i silver. År 2021 erhöll hon Gunnar Cyrén silverstipendie.

Som kursledare delar Teresa gärna med sig av kunskap och erfarenheter. Hon hoppas kunna inspirera och ge alla möjlighet att växa i sitt eget skapande och ser fram emot att förmedla glädjen i hantverket där nyfikenhet och experimenterande är viktiga inslag.

Teresa Alton Borgelin har en mörk page med kort lugg och en orange tröja.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
9 nov 2023 - 14 dec 2023
Torsdag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
tor 9 nov 2023 kl 17:30-21:15
  • tor 16 nov 2023 kl 17:30 - 21:15
  • tor 23 nov 2023 kl 17:30 - 21:15
  • tor 30 nov 2023 kl 17:30 - 21:15
  • tor 7 dec 2023 kl 17:30 - 21:15
  • tor 14 dec 2023 kl 17:30 - 21:15
Plats
Drottninggatan 116, 11360 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
106182
Pris
4125 kr