Silversmide - nybörjarkurs helg

Plats Stockholm

Är du nyfiken på silversmide och vill prova om det är något för dig? Under den här helgen lär du dig grunderna, sen är du redo att ta dig an en av våra längre kurser.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen riktar sig till nybörjare. Minimiålder 16 år.

Mål

När kursen är avslutad skall du ha grundläggande kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide, samt vara redo att gå någon av våra längre kurser i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt som första objekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av max 6 deltagare.

Material

Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Kursledare

Rolf Lindståhl

Silversmeden Rolf Lindståhl; utbildad på Guldsmedsskolan i Strålsnäs och på Konstfackskolan i Stockholm, undervisar sedan många år som lärare inom sitt yrkesområde.

Rolf har sedan mitten på 70-talet varit yrkesverksam silversmed med egen ateljé, och har haft ett antal separatutställningar med eget corpussilver, flertalet på Nutida Svenskt Silver i Stockholm där han också varit medlem i många år.

Hemsida: www.rolflindstahl.se

Rolf Lindståhl

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
08 okt 2022 - 09 okt 2022
Lö 10:30 - 16:30
Sö 10:30 - 16:30
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1144052
Pris
2175 kr