Silversmide - nybörjarkurs helg

Plats Stockholm

Är du nyfiken på silversmide och vill prova om det är något för dig? Under våra nybörjarkurser lär du dig grunderna, sen är du redo att ta dig an en av våra längre kurser.

Förkunskaper

Kursen riktar sig till nybörjare. Minimiålder 16 år.

Mål

När kursen är avslutad skall du ha grundläggande kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide, samt vara redo att gå någon av våra längre kurser i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt som första objekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av max 6 deltagare.

Material

Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

OBS! Den här kursen bokar du genom att ringa eller mejla oss. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Kursledare

Christian Gandini

Christian Gandini är lärlingsutbildad hos silversmed Sebastian Schildt samt orafo (guldsmed) Franco Blumer i Italien via Hantverksakademin. De 5 åren utgör en stabil grund av kunskap, vilken ständigt fortsätter att utvecklas.

Christian har lärt sig värdet av en kreativ arbetsprocess med en bra balans mellan research, egna idéer, entusiasm och en kontinuerlig dialog med kursdeltagaren. Christian har gedigen kunskap om formgivning och tillverkning av smycken och bruksföremål.

Hans mål är se till att du lär dig mera om teknik och form så att du får en chans att tillverka ett ting som blir hållbart, funktionellt och behagligt.

Christian Gandini

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
03 dec 2022 - 04 dec 2022
Lö 10:30 - 16:30
Sö 10:30 - 16:30
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1140278
Pris
2175 kr