Silversmide - smycken och corpus, fortsättning

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken eller andra föremål i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra kurser i silversmide!

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen passar den som har gått kurser i silversmide tidigare och vill fördjupa sig. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken eller större corpusföremål efter egen design. När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning i tillverkning av smycken eller större corpusföremål. Den som vill kan fördjupa sig i mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar eller lås och leder.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 6-12 deltagare. Du får individuell handledning av läraren. Uppehåll i samband med påsklovet v 15 och v 16..

Material

Materialet köper du på plats till självkostnadspris. Det betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många föremål du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
29 aug 2022 - 17 okt 2022
Må 18:00 - 21:00
Tillfällen
8
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1138536
Pris
4100 kr