Silversmide - smycken och corpus v. 27

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken eller andra föremål i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra kurser i silversmide!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar den som har gått någon eller några kurser i silversmide tidigare, så väl som den som redan har stor erfarenhet av hantverket. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken eller större corpusföremål efter egen design. När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning i tillverkning av smycken eller större corpusföremål. Den som vill kan fördjupa sig i mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar eller lås och leder.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 5-10 deltagare. Du får personlig handledning av kursledaren.

Material

Materialet köper du på plats till självkostnadspris. Det betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många föremål du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Kursledare

Rolf Lindståhl

Silversmeden Rolf Lindståhl; utbildad på Guldsmedsskolan i Strålsnäs och på Konstfackskolan i Stockholm, undervisar sedan många år som lärare inom sitt yrkesområde.

Rolf har sedan mitten på 70-talet varit yrkesverksam silversmed med egen ateljé, och har haft ett antal separatutställningar med eget corpussilver, flertalet på Nutida Svenskt Silver i Stockholm där han också varit medlem i många år.

Hemsida: www.rolflindstahl.se

Rolf Lindståhl

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
04 jul 2022 - 06 jul 2022
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
Tillfällen
3
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1134850
Pris
2825 kr