Silversmide - steninfattning, v. 27

Plats Stockholm

Kombinera ädelstenar och pärlor med dina silversmycken! Här får du som redan har grundläggande kunskaper i silversmide lära dig olika fattningstekniker.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Du bör ha gått några kurser i silversmide tidigare och känna dig säker på grunderna, men inga tidigare kunskaper i steninfattning krävs.

Mål

När kursen är avslutad skall du ytterligare ha fördjupat dina kunskaper om steninfattning, samt färdigställt ett eller flera smycken av egen design i någon av de grundläggande fattningsteknikerna.

Innehåll

  • Gemmologi
  • Teori om grunderna i steninfattning
  • Sarg-, kist-, rör- och chatoninfattning

Undervisningsform/kursupplägg

Vid första kurstillfället går läraren igenom grundläggande gemmologi - läran om ädelstenar. Under kursens andra två tillfällen arbetar du självständigt under lärarens handledning med en egen design. Gruppen består av max 10 deltagare.

Material

Materialet betalas med kort eller swish direkt till kursledaren. Det kommer att finnas ett litet urval av ädelstenar att köpa på plats, men om du har egna stenar får du gärna ta med dessa till kursen.

Studiematerial

I kurspriset ingår boken Design & Make: mounting and setting stones av Sonia Cheadle.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under fertiliteten (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 jul 2022 - 08 jul 2022
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Fr 10:00 - 16:00
Tillfällen
4
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1134846
Pris
4375 kr