Silversmide - Smyckeslinjen fortsättning 2

Plats Stockholm

Är du intresserad av att fördjupa och vidareutveckla dina kunskaper inom avancerat silversmide och smyckesdesign? Välkommen till Smyckeslinjen fortsättning 2!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Smyckeslinjen fortsättning 2 är en silversmidesutbildning som vänder sig till dig som redan har goda kunskaper i silversmide, men som vill fördjupa dig ytterligare i avancerade tekniker. Kanske vill du förbereda dig för fortsatta studier inom metallformgivning, eller utveckla dina färdigheter för din egen skull. Du bör ha gått en eller flera kurser inom ämnet - så som vår linje Smyckeslinjen fortsättning 1 - eller på annat sätt skaffat dig goda kunskaper i silversmide.

Mål

 • Att ge dig ökade kunskaper och avancerad förståelse för designarbete och idéutveckling inom silversmidet.
 • Att utveckla din formkänsla och gestaltningsförmåga så att du kan designa och tillverka mer avancerade smycken och bruksföremål i silver eller annan ädelmetall.
 • Att ge dig möjlighet att bygga på de praktiska kunskaper du tidigare skaffat dig, så att du kan ta nästa steg i ditt eget skapande.
 • Att utmana dig till att utforska mer avancerade tekniker och uttryck inom ämnet.

Innehåll

 • Sågning och filning
 • Hårdlödning
 • Struktur och ytbehandlingar
 • Steninfattning och gemmologi
 • Form och designövningar
 • Skiss och modellarbete

Under terminen gör vi följande huvuduppgifter:

 • En monterad/ihålig ring/armring
 • Ett smitt armband/halsband
 • Ett kroppssmycke
 • Ett smycke med återbrukat material

Undervisningsform/kursupplägg

Utbildningen är uppbyggd kring praktiska uppgifter, men innehåller även teoretiska pass. Lektionerna inleds vanligen med att läraren går igenom uppgiftens tema och idéinnehåll, så väl som vilka hantverkstekniker eller material som kan vara aktuella. Inför varje arbetsuppgift arbetar du först med idéskisser och modeller, sen tillverkar du ett smycke efter egen design. Efter varje uppgift har gruppen en gemensam genomgång samt redovisning av sina arbeten.

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du även arbeta i andra metaller som exempelvis mässing, koppar, järn eller guld – det sistnämnda bör du dock inhandla själv. Helt andra materialkan förstås även ingå som ett komplement i kompositionen.

Tider

Utbildningen går 13 onsdagar mellan 10.00-17.00 med start den 7 september. Uppehåll görs vecka 44. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Kursledare

Huvudlärare på linjen är Charlotte Franck med gästlärare.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Anmälan

Anmälan görs här via vår hemsida eller genom att ringa till kundtjänst på 08-789 42 00.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Allmänna villkor

En anmälan är bindande, om den inte återtas enligt reglerna om ångerrätt. Ångerrätten innebär att kunden kan ångra sin anmälan genom att sända ettmeddelande om detta till Folkuniversitetet inom 14 dagar, efter att kunden har fått en bekräftelse eller kallelse avseende anmälan. Om kursen/utbildningen har startat och kunden har deltagit vid en sammankomst, har kunden accepterat att avstå sin ångerrätt.

Våra utbildningslinjer startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. När utbildningen har påbörjats är dom enda giltiga skälen för eventuell avanmälan långvarig sjukdom styrkt med läkarintyg, ändrade arbetsförhållanden eller flytt från orten (läs vidare längre ner).

Avbokning

Avbokning måste alltid ske skriftligt oavsett anledning.

Om avbokning sker senast 14 dagar före utbildningens start debiteras ingen avgift.

Från och med 14 dagar före utbildningens start (men, efter att ångerrätten har förfallit) debiteras en avbokningsavgift på 10 % av kursavgiften.

Efter utbildningens start är det ej möjligt att avboka sin plats och få pengar tillbaka, förutom vid sjukdom styrkt av läkarintyg. Övriga godkända anledningar kan vara flytt från orten eller förändrade arbetsförhållanden som inte kunde förutses när utbildningen bokades, vilket ska styrkas med intyg från arbetsgivare eller motsvarande. Vid dessa fall debiteras anmälningsavgift och 10 % av kursavgiften samt en kostnad för de sammankomster som ägt rum fram till det datum intyget gäller ifrån.

- - - - - - - - - - - - -- - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Finansiering

Kursavgiften faktureras i samband med utbildningens start. Utbildningen går på deltid för att kunna kombineras med arbete eller andra studier. Utbildningen berättigar inte till studiemedel.

15 % RABATT OM DU GÅR EN KURS!

Om du väljer att gå ytterligare en kurs under den termin du studerar på någon av våra utbildningslinjer får du 15 % rabatt på våra kurser inom konst, foto, konsthantverk, textil, musik och teater. Erbjudandet gäller ej avgiften för utbildningslinjer eller skolor.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 07 dec 2022
On 10:00 - 17:00
Tillfällen
13
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
106
Kurs-ID
1134439
Pris
12850 kr