Silversmide - 13-15 år sommarlov v. 32

Plats Stockholm

Välkommen in i smedjan! Vill du skapa dina egna smycken eller spännande föremål i olika metaller? Den här kursen vänder sig till dig som är mellan 13-15 år och nyfiken på silversmide.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mål

När kursen är avslutad kommer du att ha provat på flera olika praktiska momenten i metall- och silversmide!

Innehåll

På kursen kommer du att tillverka en ring, en berlock samt ett större föremål. Vi kommer att använda oss av olika metalltyper, bland annat silver.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 4-6 deltagare och arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Grundmaterial ingår i kursavgiften. Vill du köpa till ytterligare material görs detta på plats med kortbetalning.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi har även minskat deltagarantalet samt säkerställt att varje kurs i silversmide har tillgång till två verkstäder, detta för att deltagarna skall ha möjlighet att hålla rekommenderat avstånd till varandra.

Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. Vi uppmanar även deltagare i riskgrupper att avstå ifrån deltagande i våra kurser.

För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare

Mike Årsjö

Mike Årsjö är utbildad på Konstfack där han avslutade sin femåriga masterutbildning 2012. Den konstnärliga resan började på Väddö folkhögskola 2005, på en förberedande textil utbildning. Därefter följde den ettåriga förberedande linjen inom metallformgivning på Nyckelviksskolan. Det var här nyfikenheten kring skapandet av smycken först uppdagades. Konstfack blev det självklara valet att söka till.

Efter masterutbildningen slog sig Mike ihop med en klasskamrat, Emelica Lidman, och de grundade tillsammans smyckemärket Murky. Murky befinner sig i ett gränsland mellan den konservativa smyckekonstvärlden och den evigt föränderliga modescenen. I detta gränsland skapar Mike och Emelica herrsmycken med silvrets beständighet och mörka estetik i fokus i kombination med ett gediget hantverk.

För mer information om Mike Årsjö och Murky besök. www.murky.se

Mike Årsjö

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
09 aug 2021 - 10 aug 2021
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1100062
Pris
1450 kr