Silversmide för seniorer

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk i en lite mindre grupp!

Boka kursen nu

Kursen gör uppehåll för lov v. 9.

Målgrupp

För dig som är 65+ och nyfiken på silversmide.

Förkunskaper

Kursen är för både nybörjare och erfarna.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Du kommer att arbeta med filning, sågning, lödning och materialförflyttning. Lämpligt som första projekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide. Du som har större erfarenhet kan fördjupa dig i mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar eller lås och leder.

Undervisningsform/kursupplägg

Arbetet sker självständigt under ledarens handledning. Gruppen består av max 6 deltagare. Se information om vidtagna åtgärder för att förhindra spridning av Covid-19 nedan.

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Det betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar som är billigare.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I smedjan anpassas gruppstorleken så att avstånd kan hållas. Det finns även goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Petra Firus

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 jan 2021 - 17 mar 2021
On 10:00 - 13:45
Tillfällen
7
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
35
Kurs-ID
1090433
Pris
4175 kr