Silversmide - steninfattning, del 2

Plats Stockholm

Kombinera ädelstenar eller pärlor med dina silversmycken! Här får du som redan har grundläggande kunskaper i silversmide lära dig olika fattningstekniker.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen är för dig som har gått Silversmide - steninfattning del 1 eller har motsvarande kunskap.

Mål

När kursen är avslutad skall du ytterligare ha fördjupat dina kunskaper om steninfattning, samt ha färdigställt ett eller flera smycken i någon av teknikerna.

Innehåll

  • Fördjupad kunskap om de olika fattningsteknikerna

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 6-10 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Materialet betalas med kort direkt till kursledaren. Det kommer att finnas ett litet urval av ädelstenar att köpa på plats, men om du har egna stenar får du gärna ta med dessa till kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I smedjan delas deltagarna upp i två mindre grupper á max 6 deltagare per klassrum. Uppdelningen görs i möjligaste mån baserat på deltagarnas behov och förkunskaper. Läraren alternerar mellan grupperna under kursens gång. Det finns även goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
22 maj 2021 - 23 maj 2021
Lö 10:00 - 16:45
Sö 10:00 - 16:45
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1089604
Pris
2375 kr