Silversmide lördagar

Plats Helsingborg

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra silversmideskurser i Helsingborg har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.


Mål

På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design.När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.


Innehåll

Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.
Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel.
Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar.
Arbetet sker självständigt under kursledarens handledning.
En del i skapandeprocessen är att göra skisser och modeller. Du går igenom skissen med läraren som då kan se eventuella fallgropar och komma med förslag till lösningar.Material

Material finns att köpa på kursen.
Materialkostnaden ingår inte i kurspriset.
Främst arbetar vi i silver men det kan finnas möjlighet att använda andra material som exempelvis mässing eller koppar.Kursledare

Våra kursledare är utbildade konsthantverkare och yrkesverksamma som silversmeder eller konstnärer.

Medverkande

Eva Nilsson Berglind

Har du frågor?

Kontakta Pia Grönsund

pia.gronsund@folkuniversitetet.se

Tid
07 nov 2020 - 21 nov 2020
Lö 09:30 - 12:30
Tillfällen
3
Plats
Dragaregatan 2, 25442 Helsingborg
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1072601
Pris
1515 kr