Silversmide/sandgjutning, helg - NYHET!

Plats Göteborg

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Boka kursen nu
Du som redan har grundläggande silversmideskunskaper kan under denna kurs även prova på sandgjutning. Vi jobbar i det lilla formatet och gjuter i silver och brons.

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Mål

På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten inom silversmide.

Innehåll

Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel.

Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet av silversmide under denna kurs även kan få testa på sandgjutning.

Sandgjutning är en teknik där det man skall gjuta av pressas ner i gjutsand för avtryck. Exempel på former som kan vara bra att utgå ifrån (och då ha med sig) är en vacker snäcka, en mandel, en kvist eller något annat som går att trycka ner i sanden. Den smälta metallen hälls därefter i föremålets avtryck i sanden och kan sedan bearbetas vidare med traditionella silversmidestekniker.

Studieform

Gruppen består av max nio deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Material finns att köpa på kursen och du betalar i efterskott för det material du använt. Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Fortsättningsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Ett annat mer omfattande alternativ är Folkuniversitetets smyckeslinje.

Therese Stawlin

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08