Återbruka dina gamla smycken

Plats Göteborg

Har du gamla smycken som mest ligger och skräpar i en byrålåda? Här får du chansen att återbruka och redesigna dina gamla smycken.

Boka kursen nu
På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Förkunskaper
Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Mål
På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.
Syftet med just den här kursen är att hjälpa dig att "återvinna" dina gamla smycken. Antingen genom att ge dig möjlighet att laga och putsa upp dem - eller att hjälpa dig att göra om dem till någonting som känns helt nytt!

Innehåll
Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Studieform
Gruppen består av max 6 deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material
Du tar med dig silversmycken eller föremål som du inte längre använder. Extra material finns att köpa på kursen och du betalar i efterskott för det material du använt. Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Fortsättningsmöjligheter
Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser.

Kursledare

Louise Appelquist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
21 sep 2022 - 21 sep 2022
Tillfällen
1
Plats
Stigbergstorget 5, 41463 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
8
Kurs-ID
1145211
Pris
875 kr