Silversmide, helg

Plats Göteborg

Är du intresserad av silversmide och har idéer som du vill förverkliga? På våra silversmideskurser har du möjlighet att designa och skapa dina egna handgjorda smycken eller andra mindre föremål.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och dig som redan har stor erfarenhet av silversmide.

Mål

På kursen skapar du smycken eller föremål efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten inom silversmide.

Innehåll

Du kommer att lära dig grundläggande moment inom silversmide; som att såga, fila, löda samt forma och förflytta metallen.

Vi brukar rekommendera nybörjare att börja med att tillverka en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment, men ändå är förhållandevis enkel.

Inom silversmidet arbetar vi med blandade grupper vilket innebär att du som redan har erfarenhet gör mer avancerade eller större föremål och kan arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg, exempelvis stenar. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

En del i skapandeprocessen är att göra skisser och modeller. Du får gå igenom skissen med läraren som då kan se eventuella fallgropar och komma med förslag till lösningar.

Studieform

Gruppen består av max nio deltagare. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

Material

Material finns att köpa på kursen och du betalar i efterskott för det material du använt. Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Fortsättningsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser.

Kursledare

Louise Brodén

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet ArtCollege. Tel: 031 - 10 65 08

artcollege@folkuniversitetet.se

Tid
15 okt 2022 - 16 okt 2022
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Stigbergstorget 5, 41463 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1142520
Pris
1795 kr