Silversmide - smycken

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra kurser i silversmide! Här får du professionell handledning i såväl design som olika tekniker.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar både dig som precis upptäckt silversmide så väl som dig som redan har stor erfarenhet. Även totala nybörjare är välkomna, men om du aldrig provat silversmide förr rekommenderar vi dig att först gå en av våra nybörjarkurser. Där får du i en mindre grupp möjlighet att prova alla hantverkets grundläggande tekniker. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt för dig som är nybörjare är att tillverka en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide. Du som har större erfarenhet får personlig handledning i design och mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar eller lås och leder.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av 5-12 deltagare.

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Det betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Petra Firus

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
05 okt 2020 - 09 nov 2020
Må 09:00 - 12:00
Tillfällen
5
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1075502
Pris
2325 kr