Silversmide - smycken

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra kurser i silversmide! Här får du professionell handledning i såväl design som olika tekniker.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen passar både dig som precis upptäckt silversmide så väl som dig som redan har stor erfarenhet. Även totala nybörjare är välkomna, men om du aldrig provat silversmide förr rekommenderar vi dig att först gå en av våra nybörjarkurser. Där får du i en mindre grupp möjlighet att prova alla hantverkets grundläggande tekniker. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt för dig som är nybörjare är att tillverka en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide. Du som har större erfarenhet får personlig handledning i design och mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar eller lås och leder.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av 5-12 deltagare.

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Det betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar antalet deltagare i våra kurser så att det går att hålla ett säkert avstånd i undervisningssalen. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Medverkande

Christian Gandini

Christian Gandini är lärlingsutbildad hos silversmed Sebastian Schildt samt orafo (guldsmed) Franco Blumer i Italien via Hantverksakademin. De 5 åren utgör en stabil grund av kunskap, vilken ständigt fortsätter att utvecklas.

Christian har lärt sig värdet av en kreativ arbetsprocess med en bra balans mellan research, egna idéer, entusiasm och en kontinuerlig dialog med kursdeltagaren. Christian har gedigen kunskap om formgivning och tillverkning av smycken och bruksföremål.

Hans mål är se till att du lär dig mera om teknik och form så att du får en chans att tillverka ett ting som blir hållbart, funktionellt och behagligt.

Christian Gandini

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 nov 2020 - 16 dec 2020
On 14:00 - 17:00
Tillfällen
5
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
20
Kurs-ID
1076574
Pris
2475 kr