Förkunskaper
Kursen riktar sig till nybörjare. Minimiålder 16 år.
Mål
När kursen är avslutad skall du ha grundläggande kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide, samt vara redo att gå någon av våra längre kurser i silversmide.
Innehåll
Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt som första objekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide.
Undervisningsform/kursupplägg
Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av max 8 deltagare.
Material
Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.
Utvecklingsmöjligheter
Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.
Kursledare
Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.
Viktig information
Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.
Kursledare
Alexandra Moreno
Alexandra Moreno är utbildad här på Folkuniversitet på det ettåriga programmet Silversmide & Smyckesdesign, följt av kandidatubildningen Smycke & Corpus: Ädellab på Konstfack. Hon har också gått en utbytestermin på Pratt Institute i New York.
Hantverkets och smyckens relation till kroppen var det som fångade Alexandras intresse. Det dröjde innan hon tog sin konstnärliga ådra på allvar och hennes förhoppning är att hjälpa andra att våga. Kreativt skapande är roligt, utmanande och utvecklande – något som Alexandra tycker att alla borde testa. Hon vill gärna föra vidare sina tekniska kunskaper samt visa hur en konstnärlig process kan se ut.
Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm