Silversmide - intensivkurs

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under tre härliga vårdagar!

Boka nu

Förkunskaper

Kursen passar den som har gått någon eller några kurser i silversmide tidigare, så väl som den som redan har stor erfarenhet av hantverket. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning i tillverkningen av dina egna smycken. Den som vill kan fördjupa sig i mer avancerade tekniker, som till exempel lås och leder eller andra avancerade tekniker.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 5-10 deltagare.

Material

Materialet köper du hos oss till ett självkostnadspris och betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2024 - 19 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag
Antal tillfällen
3
Första tillfället
mån 17 jun 2024 kl 10:00-16:00
  • tis 18 jun 2024 kl 10:00 - 16:00
  • ons 19 jun 2024 kl 10:00 - 16:00
Plats
Drottninggatan 116, 11360 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
115738
Pris
3150 kr