Silversmide - smycken, tis kv

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra kurser i silversmide!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar den som har gått någon eller några kurser i silversmide tidigare, så väl som den som redan har stor erfarenhet av hantverket. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Du som har större erfarenhet får personlig handledning i mer avancerade tekniker, som till exempel infattning av stenar eller lås och leder.

Undervisningsform/kursupplägg

Arbetet sker självständigt under ledarens handledning. Gruppen består av 5-12 deltagare.

Material

Materialet köper du hos oss till självkostnadspris. Det betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 18 okt 2022
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
7
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
28
Kurs-ID
1142108
Pris
3575 kr