Silversmide - corpus v. 28

Plats Stockholm

Är du sugen på att testa något nytt inom silversmide? Under kursen får du möjligheten att fördjupa dig i corpustekniker och skapa större föremål, så som skålar, vaser, askar, ljusstakar eller kaffemått.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen riktar sig till dig med grundläggande kunskaper i silversmide. Ingen tidigare erfarenhet av corpusarbete krävs.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera corpusföremål efter egen design. När kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om corpusarbete.

Innehåll

Kursen inleds med en genomgång av exempel på olika klassiska corpustekniker som skålslagning, drivning eller träckning. Andra tekniker med vilka man bygger upp en form av flera delar/sektioner med hjälp av stomlödningar, bockning etc. tas också upp. Därefter väljer du ett individuellt projekt att arbeta med under kursen.

Undervisningsform/kursupplägg

Arbetet sker självständigt under ledarens handledning. Gruppen består av 5-10 deltagare.

Material

Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Kursledare

Rolf Lindståhl

Silversmeden Rolf Lindståhl; utbildad på Guldsmedsskolan i Strålsnäs och på Konstfackskolan i Stockholm, undervisar sedan många år som lärare inom sitt yrkesområde.

Rolf har sedan mitten på 70-talet varit yrkesverksam silversmed med egen ateljé, och har haft ett antal separatutställningar med eget corpussilver, flertalet på Nutida Svenskt Silver i Stockholm där han också varit medlem i många år.

Hemsida: www.rolflindstahl.se

Rolf Lindståhl

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 jul 2022 - 15 jul 2022
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
To 10:00 - 16:00
Fr 10:00 - 16:00
Tillfällen
5
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
35
Kurs-ID
1134849
Pris
4725 kr