Silversmide - smycken, helgkurs v. 24

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under en av våra helgkurser i silversmide!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar både nybörjare och den som redan har stor erfarenhet av silversmide. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du kommer att arbeta med filning, sågning, lödning och materialförflyttning. Lämpligt som första projekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen involverar alla grundläggande moment inom silversmide. Du som redan har erfarenhet gör mer avancerade smycken och om du hinner kan du arbeta med dekorationer i andra metaller eller med olika inlägg (exempelvis av stenar).

Material

Materialet köper du hos oss till ett självkostnadspris och betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kontanter (vi tar ej emot swish eller kortbetalning.)
Materialkostnaden varierar beroende på hur mycket eller lite du hinner göra samt hur stora eller små saker du väljer att göra. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt.
Främst arbetar vi i silver men om du vill kan du också arbeta i andra metaller som exempelvis mässing eller koppar som är billigare.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning från kursledaren både vad gäller design och hantverkstekniker. Gruppen består av 5-10 deltagare.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen eller Påbyggnadslinjen.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 jun 2022 - 19 jun 2022
Lö 10:00 - 16:45
Sö 10:00 - 16:45
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1134842
Fåtal platser kvar
Pris
2225 kr