Silversmide - nybörjarkurs, helg NYINSATT

Plats Stockholm

Är du nyfiken på silversmide och vill prova om det är något för dig? Under våra nybörjarkurser lär du dig grunderna, sen är du redo att ta dig an en av våra längre kurser.

Boka reservplats

Förkunskaper

Kursen riktar sig till nybörjare. Minimiålder 16 år.

Mål

När kursen är avslutad skall du ha grundläggande kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide, samt vara redo att gå någon av våra längre kurser i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning och stöd i ditt skapande. Lämpligt som första objekt för en nybörjare är att göra en ring eftersom den processen innehåller många grundläggande moment inom silversmide.

Undervisningsform/kursupplägg

Du skapar dina egna unika smycken under personlig handledning av kursledaren. Gruppen består av max 6 deltagare.

Material

Materialet köper du av oss till självkostnadspris. Det betalas direkt till kursledaren under kursens gång med kort eller swish. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Du kan exempelvis fördjupa dig i design på kursen Silversmide - smyckesdesign. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Om Covid-19

Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs.

Kursledare

Elsa Hedberg

Elsa Hedberg är utbildad smyckesdesigner och startade sin yrkesresa med ett år på yrkesutbildningen till guldsmed vid Köpenhamns Tekniska Skola.

Hon studerade sen vid Sir John Cass (London Met. Uni.) i London, där hon efter sin kandidatexamen 2010 även har jobbat för flera betydelsefulla namn inom modesmyckesbranschen. Hennes lekfulla attityd till material och funktion har lett till utställningar internationellt, och senare även till ett eget modeinriktat smyckesmärke.

Elsa gillar att lära ut och sprida sina breda kunskaper, samt att ge kursdeltagaren stöd att finna sin egen väg inom design och hantverk. När hon inte undervisar eller skapar smycken driver hon även en verksamhet som musiker.

Till Elsas hemsida

Elsa Hedberg

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
11 dec 2021 - 12 dec 2021
Lö 10:30 - 16:30
Sö 10:30 - 16:30
Tillfällen
2
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1120060
Pris
2175 kr