Silversmide - intensivkurs v. 29

Plats Stockholm

Vill du skapa egna unika smycken i silver? Kliv in i smedjan och prova på ett spännande hantverk under tre härliga sommardagar!

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen passar den som har gått någon eller några kurser i silversmide tidigare, så väl som den som redan har stor erfarenhet av hantverket. Minimiålder 16 år.

Mål

På kursen skapar du ett eller flera smycken efter egen design och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten i silversmide.

Innehåll

Du får personlig handledning i tillverkningen av dina egna smycken. Den som vill kan fördjupa sig i mer avancerade tekniker, som till exempel lås och leder eller andra avancerade tekniker.

Undervisningsform/kursupplägg

Gruppen består av 5-10 deltagare med max 6 deltagare per undervisningssal. Se information om vidtagna åtgärder för att förhindra spridning av Covid-19 nedan.

Material

Materialet köper du hos oss till ett självkostnadspris och betalas med kort direkt till kursledaren under kursens gång. Materialkostnaden varierar beroende på hur många smycken du hinner tillverka, samt hur stora eller små föremål du väljer att skapa. Material för en hel kurs kan kosta allt från ca 100 kr och uppåt. Vi arbetar främst i silver, men om du vill kan du också arbeta i andra metaller, som exempelvis mässing eller koppar.

Utvecklingsmöjligheter

Du som vill utvecklas mer inom silversmide kan välja att gå flera kurser. Vi har såväl nybörjar- som fortsättningskurser i flertalet tekniker. Vill du satsa lite mer kan vi också erbjuda Smyckeslinjen grund eller Smyckeslinjen fortsättning 1 och 2.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive ämne.

Viktig information

Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet. Vi har utsug vid varje arbetsplats men kan inte lämna några garantier.

Om Covid-19

För att förebygga spridningen av covid-19 och för att du som går en kurs hos oss ska få en trygg utbildningsmiljö följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I smedjan delas deltagarna upp i två mindre grupper á max 6 deltagare per klassrum. Uppdelningen görs i möjligaste mån baserat på deltagarnas behov och förkunskaper. Läraren alternerar mellan grupperna under kursens gång. Det finns även goda möjligheter till handtvätt med tvål. Lokalerna städas flera gånger om dagen, framför allt toaletter och ytor som bordsytor, dörrhandtag och räcken. Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19 och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk. Om du uppvisar symptom på covid-19 (feber, hosta – se www.1177.se för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din utbildning eller kurs. Håll ett säkert avstånd till andra och tvätta händerna noggrant med tvål och vatten.

Kursledare

Charlotte Franck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
19 jul 2021 - 21 jul 2021
Må 10:00 - 16:00
Ti 10:00 - 16:00
On 10:00 - 16:00
Tillfällen
3
Plats
Drottninggatan 116, 11360 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
21
Kurs-ID
1099983
Pris
2775 kr